Trouwen op de Abdijtoren? Vanaf nu kan het in Sint-Truiden

Voortaan kan je in Sint-Truiden op enkele idyllische locaties nu ook je ja-woord geven. De trouwzaal in het oud stadhuis en de kiosk in het stadspark behoorden al tot de mogelijkheden, daar komen nu ook het zwevend kerkje bij Helshoven en de Abdijtoren bij. Al moet je voor die laatste toch iets over hebben.

De vraag naar originele, buitengewone huwelijkslocaties is het laatste jaar enorm toegenomen. Tot op heden was er slechts één buitenlocatie, de kiosk in het stadspark, nu komen daar ook het zwevend kerkje bij Helshoven en de abdijtoren in het centrum van de stad bij. Reden: mensen voelen zich nog steeds veiliger in groep als activiteiten buiten kunnen plaatsvinden.
Dat net de abdijtoren wordt uitgekozen is niet toevallig. Niet alleen was hij al het toneel van menig origineel huwelijksaanzoek, hij geeft ook nog eens een spectaculair uitzicht op ons Truiens stadscentrum. Waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch licht toe:

“De abdijtoren is een echte parel in onze stad met een fantastisch uitzicht over dorpen en velden. Door deze erfgoedlocatie te ontsluiten als huwelijkslocatie, zullen nog meer mensen ze leren kennen. Het is belangrijk dat we ons erfgoed meerdere invullingen geven waardoor deze historische locaties waardevol zijn en blijven in de toekomst. Trouwkoppels moeten er wel wat voor over hebben. Er zijn 196 treden, met onderweg vijf rust- en ervaringsplatforms met een panorama over stad en streek. Al klimmend ervaart het trouwkoppel de kracht van duizend jaar bouwgeschiedenis.”

Jelle Engelbosch, waarnemend burgemeester en schepen onroerend erfgoed

Ook het zwevende kerkje van Helshoven, dat tijdens het bloesemseizoen zo druk wordt bezocht door toeristen, kan nu ook dienen als huwelijkskapel.

“Een andere adembenemende locatie is het  zwevend kerkje bij Helshoven. Het is een eer om twee mensen midden in onze prachtige natuur het ja-woord te zien geven. Als stadsbestuur vinden we het belangrijk dat we deze locaties beschikbaar stellen voor koppels die in een idyllische setting willen huwen. Dat we ons daarvoor mee verplaatsen om het huwelijk op deze locaties te mogen voltrekken, vinden we een absolute eer.”

Hilde Vautmans, schepen van bevolking

Voor alle informatie over huwelijken, ceremonies, aangiften etc bij Stad Sint-Truiden kan je terecht op de website van de stad Sint-Truiden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!