Truienaren op de klimaatmars

Afgelopen zondag 10 oktober 2021 trokken er zo’n 25.000 betogers door Brussel om aandacht te vragen voor het klimaat. Onder hen ook enkele Truienaren.

Vlaams Parlementslid Ludwig Vandenhove was aanwezig op de klimaatmars. Iets wat niet hoeft te verbazen. Vandenhove was lang provinciaal deputé van Leefmilieu, Klimaat en Natuur. Onder zijn beleid werden er verschillende projecten goedgekeurd bij oa schooltjes waar in het kader van leefscholen tuinen werden aangelegd.

Vandenhove was naar eigen zeggen teleurgesteld over de opkomst en al zeker deze vanuit Sint-Truiden. Klimaat is volgens hem een probleem van iedereen. Een issue waarbij iedereen zijn steentje dient bij te dragen. Ook lokale besturen, iets waar volgens hem het stadsbestuur van Sint-Truiden in tekort schiet.

Ook Groen Sint-Truiden was aanwezig op de betoging. Zij kwamen recentelijk in opspraak nadat bleek dat een foto die bij hun perstekst over PFOS in Sint-Truiden en de toestand van het stort van Melveren, gephotoshopt was. De commentaar kwam vooral uit de hoek van Vooruit. Deze werden de laatste maanden zelf beschuldigd van platvloerse politiek omdat ze geregeld personen zouden aanvallen in hun oppositiewerk ipv zelf met voorstellen te komen.

Groen Sint-Truiden kon via Vandenhove het dossier over het stort van Melveren en PFOS in Sint-Truiden in de actualiteit houden. Door een parlementaire vraag van Vandenhove kreeg het Truiense stadsbestuur van OVAM de eis om het stort van Melveren te saneren.
Meer over dit dossier kan je hier lezen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!