Uniek in Limburg: Nu ook jobs op de stadsapp.

Partners

Het lokaal bestuur Sint-Truiden heeft onlangs een nieuwe toepassing toegevoegd aan de stadsapp waardoor lokale handelaars, horeca-uitbaters, KMO’s en bedrijven eenvoudig én gratis hun vacatures kunnen plaatsen en beheren. Op die manier wil het lokaal bestuur verbinding faciliteren tussen werkgevers en werkzoekenden.

Stad Sint-Truiden komt met een unieke actie in Limburg. Via de stadsapp kunnen Truiense werkgevers en werknemers nu vacatures invoeren en bekijken. Dagelijks maken 10.000 Truienaren gebruik van de stadsapp. De app is dus een actief platform dat een nuttig netwerk vormt voor de Truienaren die een baan in de buurt zoeken en voor Truiense werkgevers die zoveel mogelijk mensen in de buurt willen aanspreken.

Het Truiense bestuur heeft op 17 november, de Dag van de Ondernemer, de nieuwe toepassing geïntroduceerd bij Walth Sint-Truiden, waar momenteel drie vacatures openstaan.

De functie op de stadsapp is pas actief en heeft momenteel al 65 gebruikers die hun jobprofiel hebben geactiveerd. Dit is uniek, gezien pas vanaf 17 november, Dag van de Ondernemer, er een brede communicatie kwam van de functie.
Iedereen die zijn of haar jobprofiel activeert krijgt een notificatie als er een vacature online komt die hun past.
Via de VDAB zijn er nu al 1925 jobs ontsloten via de stadsapp


“Hoewel de schaarste op de arbeidsmarkt stilaan stabiliseert, blijft het een uitdaging om personeel te vinden, vooral als het gaat om specifieke profielen en tijdelijke jobs. Dat bleek ook uit de vele gesprekken die we met ondernemers hebben gehad. Wij willen als lokaal bestuur Truiense werkgevers en werknemers snel en efficiënt met elkaar in contact brengen. Vandaar is het idee ontstaan om dat via de stadsapp uit te rollen.”

Hilde Vautmans, schepen van Middenstand en Handel

Lokaal aan de slag

Uit de cijfers van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) blijkt dat de organisatie in 2022 2.516 vacatures ontving voor Sint-Truiden. Bij het begin van 2023 waren 812 vacatures nog niet ingevuld. Toch zijn er op dit moment 1.182 werkzoekenden in Sint-Truiden. Deze vertegenwoordigen 4,8% van de inwoners tussen 18 en 64 jaar.
De stadsapp is volgens het Truiense bestuur de ideale manier om deze mensen te bereiken en hen te matchen aan een lokale werkgever.

Voor de ondernemers is het plaatsen van een jobaanbieding op de stadsapp gebruiksvriendelijk en gratis! Werkzoekenden kunnen een profiel aanmaken om gerichte vacatures te ontvangen. Ze kunnen tussen de aanbiedingen swipen en interessante vacatures bijhouden om op te solliciteren. Daarnaast vind je er ook alle vacatures van het lokaal bestuur Sint-Truiden en lokale jobs via de VDAB. Met het promoten van deze lokale vacatures via de stadsapp, in combinatie met een gerichte communicatiecampagne, wil het stadsbestuur de Truiense werkgevers ondersteunen in hun zoektocht naar geschikt personeel uit de buurt.

“Op dit moment hebben we bij Walth in Sint-Truiden drie vacatures: technisch commercieel bediende, chauffeur en schrijnwerker. We hopen dat we mensen uit Sint-Truiden kunnen warm maken voor deze jobs omdat we er in geloven dat werken dicht bij huis heel wat voordelen heeft. De stadsapp biedt ons de kans om op een eenvoudige manier lokaal talent aan te spreken.”

Nico Bonnast, HR-manager van Walth.

Dat lokale ondernemers moeite hebben met hun vacatures is te vullen is niet nieuw. Deze week nog lanceerde lokaal horeca uitbater Steffen Heusdens een ludieke video om meer bereik te krijgen voor zijn vacatures. Heusdens is dringend op zoek naar een kok voor zijn zaken Maison S en Bertha op de Truiense Groenmarkt. Volgens Heusdens is de mentaliteit van werkzoekenden tov jobs in de horeca sinds de pandemie helemaal veranderd.
Ook andere Truiense ondernemers hebben problemen met het invullen van hun vacatures. Sint-Truiden is dan ook een stad vol horeca, kleinhandel en bedrijven die nood hebben aan specifieke technische profielen. Net dat soort werknemers die over heel Vlaanderen moeilijk te vinden zijn.

De eerste stad van Vlaanderen met een eigen stadsapp

Sint-Truiden was de eerste stad in Vlaanderen met haar eigen stadsapp. Deze app heeft de laatste jaren een transformatie ondergaan. Niet alleen qua uitzicht maar ook op vlak van het aantal toepassingen waarvoor je de app kan gebruiken. Niet alleen kan je er de afvalkalender op bekijken maar je kan ook hinder door wegenwerken in je buurt opzoeken, afspraken maken bij de stadsdiensten en kan je via een klik doorgestuurd worden naar de juiste pagina’s om documenten en attesten aan te vragen.

“Met meer dan 18.000 gebruikers is de app de idéale bron voor elke Truienaar die op zoek is naar stadsnieuws. We blijven streven naar nog meer slimme toepassingen op deze centrale plaats want je smartphone heb je steeds bij de hand. Dankzij de app blijf je altijd en overal verbonden met de stad. We hopen dat er dankzij deze bijkomende module nog meer jobs ingevuld geraken.”

Ingrid Kempeneers, burgemeester

Bekijk hieronder de reportage van TVL.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief