Waarom Sint-Truiden niet alleen op 11 juli geel-zwart dreigt te kleuren

Partners

Vandaag is het de Vlaamse feestdag, een dag waarom velen hun fierheid voor hun Vlaamse identiteit tonen. Op de laatste Vlaamse feestdag voor de verkiezingen van 2024 werpen we als redactie even een blik op onze Trudostad en waarom alle politici in onze stad dat beter ook zouden doen.

De laatste paar dagen was Vlaams Belang in Sint-Truiden druk in de weer om vlaggen uit te delen en om Truienaren die al een Vlaamse vlag hadden uithangen te belonen met hun eigen bier : het Gouden Leeuwbier. Het gaat om een pils die speciaal voor de gelegenheid werd geproduceerd.

“We willen iedereen die helpt om Sint-Truiden mee Vlaams te kleuren tijdens onze Vlaamse nationale feestdag bedanken. Ook wie een vlag uithangen heeft en we tegen komen op onze ronde willen we graag bedanken.”

Roosmarijn Beckers, Vlaams Parlementslid en afdelingshoofd Vlaams Belang Sint-Truiden

Sluimerend succes in Sint-Truiden

Vlaams Belang heeft de laatste jaren in onze stad op een stille wijze aan succes gewonnen. Niet in het minste door de inzet van Vlaams parlementslid Roosmarijn Beckers. Beckers verliet in 2007 de politiek nadat haar moeder aan de kant werd gezet door de partij maar maakte in 2019 een comeback en veroverde meteen een plaats in het Vlaams parlement.
De laatste jaren liet Beckers zich opvallen door haar genuanceerde mening die bij vele mensen in de smaak valt. Tijdens de veelbesproken dragshow in de Minderbroederskerk sprongen de uitspraken van Beckers over de show in het oog. In tegenstelling tot de extreme stemmen in het debat verwees zij niet naar de organisatoren maar naar het gebrek aan beleid rond de Minderbroederskerk. Volgens Beckers is er geen duidelijk plan rond de herbestemming van de site en zorgt dit ervoor dat er evenementen plaatsvinden het religieus erfgoed van de site niet respecteren.

Het is met dit soort uitspraken dat Beckers kiezers weet te beroeren die normaal nooit voor een extreme partij zoals Vlaams Belang zouden kiezen. Dat bleek toch uit onze Truiense eindejaarspeiling. Verschillende politici en opiniemakers uit onze stad reageerden toen en nu vol ongeloof op de resultaten. Zij meenden allemaal dat als puntje bij paaltje kwam, de Truienaar nooit een extreme stem zou uitbrengen.
De echte test zullen uiteindelijk de verkiezingen volgend jaar zijn. Maar gezien een politica ,die naast een parlementaire functie ook een zware gezondheidsstrijd voert, vaker positief over de tongen van Truienaren gaat dan mandatarissen die al jaren actief zijn, lijkt het onze redactie tijd dat er wat meer nagedacht wordt.

Meer weten over de politieke toestand van onze stad? Hou dan zeker onze website de komende weken in de gaten voor de resultaten van onze Truiense zomerpeiling.

Lees ook

Een stad eert zijn voetbalheld. Simon Mignolet gehuldigd als ereburger voor...

Op 22 juni, vlak voor de overwinningsmatch van de Rode Duivels, werd een andere voormalige Rode Duivel in de eretribune gehesen. Simon Mignolet, laureaat...
STVV-voetbal-sint truiden- sintruin begot- binkie-mascotte

Nieuwe Binkie toont zijn ‘summer body’

Stayen zonder Binkie is als een café zonder bier. De enthousiaste mascotte is gekend in Sint-Truiden en ver daarbuiten. De uitbundige veerbewegingen en wormimitaties...
het verval-tom herck- sint truiden - kunstwerk-sintruin begot- lokaal nieuws

Kunstwerk ‘Het Verval’ terug hersteld

Het reusachtige kaartenhuis van Tom Herck dat in maart 2024 werd beschadigd door vandalen wordt weldra terug hersteld. De dader werd intussen gevat en...

Instagram

🌸 𝗭𝗼𝗺𝗲𝗿𝗯𝗿𝗮𝗱𝗲𝗿𝗶𝗲 𝗦𝗶𝗻𝘁-𝗧𝗿𝘂𝗶𝗱𝗲𝗻 🌸

Dit weekend was het hemels shoppen in Sint-Truiden. Zo’n 41.000 mensen zakten af naar de Truiense binnenstad
De Groenmarkt was gisteren even een kinderparadijs! 😍

Met het goeie weer kwam de fontein op de Groenmarkt weer helemaal tot
Proficiat Simon! ⚽️

Gisteren wonnen de Rode Duivels niet alleen tegen Roemenië maar werd ook Simon Mignolet gehuldigd als ereburger van
Zo’n 5000 supporters keken vandaag naar de winst van de Rode Duivels op de Grote Markt van Sint-Truiden! 🖤💛❤️

Voor de
Binkie DE voetbalmascotte van Limburg, zit in de nieuwe pluimen. 🐣

Enkele vrouwelijke supporters wezen Binkie erop dat hij dringend nood
Op 29 juni komt er een nieuwe zomerbar bij in Sint-Truiden! 😍

Maison Folie zal de nood aan een horeca-aangelegenheid aan
Raad van State vernietigt beslissing over overheidsopdracht uit 2021. 🗃

De Raad van State heeft een beslissing van Stad Sint-Truiden over
Aanstelling nieuwe financieel directeur geeft ontnuchterend beeld van de financiële toekomst van onze stad.💸

Paul Vanstraelen werd op de gemeenteraad van
VDAB Sint-Truiden is verhuisd naar Stayen. ✨

De Truiense vestiging van VDAB hoopt met deze verhuis weer vlotter bereikbaar te zijn

Advertentie

Nieuwsbrief