cdn_helper

cdn_helper

Webmagazine ‘Hartelijk Haspengouw,’ toont Haspengouw op zijn mooist

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Als er behalve gastvrijheid iets is wat de steden en gemeenten in Haspengouw delen, dan zijn het de prachtige bloesems. In de hele regio vallen er in het ontluikende voorjaar tal van activiteiten te beleven, van wandelingen tot speurtochten en bloesemterrassen. Dit totaalaanbod staat nu gebundeld in een gloednieuw digitaal magazine ‘Hartelijk Haspengouw’ vanaf vandaag 15 maart verkrijgbaar.

Met ondersteuning van Toerisme Limburg bundelden Alken, Bilzen, Borgloon, Diepenbeek, Gingelom, Heers, Hoeselt, Kortessem, Nieuwerkerken, Riemst, Sint-Truiden, Tongeren en Wellen de krachten. Het resultaat: een inspirerend e-zine om toeristen warm te maken voor een onvergetelijke totaalbeleving.

“Het magazine ‘Hartelijk Haspengouw is één van de initiatieven om de bloesems in de regio gezamenlijk te promoten en Haspengouw op de kaart te zetten. Het is tevens de start van een veelbelovende en langdurige samenwerking tussen 13 gemeenten. We hebben heel wat gemeen, én we hebben elk onze eigen troeven. Die ontdek je nu allemaal samen op 1 platform. Ook vind je hier een overzicht van tal van kleine en grote toeristische  events. In tegenstelling tot gedrukte magazines is deze informatie voortdurend up to date.”  

Hilde Vautmans, Schepen van Toerisme


De keuze voor een digitaal magazine is omwille van Corona een logische stap. Plotse wijzigingen in het programma-aanbod, bijvoorbeeld door het aanpassen van de corona maatregelen, kunnen snel gecommuniceerd worden.
Bovendien kunnen de 13 gemeenten door hun krachten te bundelen een totaalbeleving van Haspengouw aanbieden aan toeristen.

Visit Haspengouw

“Samenwerken werkt. Dat bewijst dit platform. Haspengouw heeft zoveel moois te bieden, in elk seizoen. Nergens zijn de mensen hartelijker en is de natuur prachtiger. We heten alle bezoekers welkom in Haspengouw en hopen dat ze daarbij ook Sint-Truiden, de hoofdstad van Haspengouw bezoeken”, aldus burgemeester Veerle Heeren.

Het magazine kan je vinden op de website visithaspengouw.be.

Toeristische gids 2021

Toerisme Sint-Truiden bracht onlangs ook zijn toeristische gids voor 2021 uit. Dit deden ze op ludieke wijze met een reisverslag van Ben Roelants.
Het werd een compacte gids die je momenteel al kan ophalen op de Toeristische Dienst of online kan bestellen via deze link.

Lees ook

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

“Breek uit en wees jezelf” Sint-Truiden trapt campagne voor inclusie en...

Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). Wereldwijd werpen mensen een licht op de sociale onwenselijkheid van discriminatie en...

Stadsbestuur stelt maatregelen voor na recentste audit over belangenvermenging en fouten...

In de raadscommissie van dinsdag 14 mei 2024 stelde het Truiense stadsbestuur zijn actieplan voor om belangenvermening (de schijn van en feitelijke) te voorkomen....

De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
Fijne moederdag aan alle mama’s. ❤️ Hoe hebben jullie deze speciale dag gevierd?

#mama #plusmama #bijmoeder #grootmoeder #pleegmoeder #pleegmama #moederdag
Wow!

Terwijl het zomerweer in onze streek is, kwam gisterenavond plots iets moois uit het noorden. 🤩
Heb jij gisteren het noorderlicht
Autisme Leeft zoekt vrijwilligers! 🤩

Autisme Leeft is een organisatie die zich inzet voor het organiseren van een veilige en leuke
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief