Webmagazine ‘Hartelijk Haspengouw,’ toont Haspengouw op zijn mooist

Als er behalve gastvrijheid iets is wat de steden en gemeenten in Haspengouw delen, dan zijn het de prachtige bloesems. In de hele regio vallen er in het ontluikende voorjaar tal van activiteiten te beleven, van wandelingen tot speurtochten en bloesemterrassen. Dit totaalaanbod staat nu gebundeld in een gloednieuw digitaal magazine ‘Hartelijk Haspengouw’ vanaf vandaag 15 maart verkrijgbaar.

Met ondersteuning van Toerisme Limburg bundelden Alken, Bilzen, Borgloon, Diepenbeek, Gingelom, Heers, Hoeselt, Kortessem, Nieuwerkerken, Riemst, Sint-Truiden, Tongeren en Wellen de krachten. Het resultaat: een inspirerend e-zine om toeristen warm te maken voor een onvergetelijke totaalbeleving.

“Het magazine ‘Hartelijk Haspengouw is één van de initiatieven om de bloesems in de regio gezamenlijk te promoten en Haspengouw op de kaart te zetten. Het is tevens de start van een veelbelovende en langdurige samenwerking tussen 13 gemeenten. We hebben heel wat gemeen, én we hebben elk onze eigen troeven. Die ontdek je nu allemaal samen op 1 platform. Ook vind je hier een overzicht van tal van kleine en grote toeristische  events. In tegenstelling tot gedrukte magazines is deze informatie voortdurend up to date.”  

Hilde Vautmans, Schepen van Toerisme


De keuze voor een digitaal magazine is omwille van Corona een logische stap. Plotse wijzigingen in het programma-aanbod, bijvoorbeeld door het aanpassen van de corona maatregelen, kunnen snel gecommuniceerd worden.
Bovendien kunnen de 13 gemeenten door hun krachten te bundelen een totaalbeleving van Haspengouw aanbieden aan toeristen.

Visit Haspengouw

“Samenwerken werkt. Dat bewijst dit platform. Haspengouw heeft zoveel moois te bieden, in elk seizoen. Nergens zijn de mensen hartelijker en is de natuur prachtiger. We heten alle bezoekers welkom in Haspengouw en hopen dat ze daarbij ook Sint-Truiden, de hoofdstad van Haspengouw bezoeken”, aldus burgemeester Veerle Heeren.

Het magazine kan je vinden op de website visithaspengouw.be.

Toeristische gids 2021

Toerisme Sint-Truiden bracht onlangs ook zijn toeristische gids voor 2021 uit. Dit deden ze op ludieke wijze met een reisverslag van Ben Roelants.
Het werd een compacte gids die je momenteel al kan ophalen op de Toeristische Dienst of online kan bestellen via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!