1 jaar Juliecieux

Juliecieux de delicatessenzaak in de Luikerstraat bestaat 1 jaar. Hoog tijd voor ons om even langs te gaan en aan de jonge zaakvoerster Julie Yans te vragen hoe ze haar eerste jaar als ondernemer heeft ervaren.

Een jaar geleden nam Julie Yans de fakkel over van Veronique Miguet. Ze zou het lokale Neuhaus filiaal overnemen maar zag alles wat breder. Een nieuw pand en veel denkwerk later werd Juliecieux geboren. Een winkel waar je niet alleen Neuhaus pralines kan kopen maar ook heel wat streekproducten zoals confituren van de Keukenkoets, lokale gins, Italiaanse delicatessen en ook hele lekkere betaalbare wijnen. Allemaal producten die Julie zelf, nauw aan het hart liggen.

Vliegende start ondanks corona

Corona was geen obstakel voor Julie en haar team. Ondernemen zit haar dan ook in het bloed. Haar ouders baten al jaren de bekende Truiense juwelenzaak Juwelier Yans uit.

“Het is eerste jaar is echt voorbij gevlogen, niet normaal! Ik wist dat ik ondernemend was maar het afgelopen jaar heb ik mijn sterktes erin echt leren kennen en vooral mijn passie ervoor. Elke collectie of nieuw product dat binnenkomt is zo leuk dat het nooit saai wordt. Ik kom elke dag met een glimlach werken. En iets wat me nog meer is opgevallen is hoeveel streekproducten er wel niet zijn in ons mooie Sint-Truiden en Haspengouw.”

Julie Yans, zaakvoerder Juliecieux

Toch is elke start een met onzekerheden, zeker voor een jonge ondernemer. Gelukkig kon Julie rekenen op de steun en goede raad van haar team.

“Vooral het begin was heel onzeker. Ik dacht constant:” Ga ik dit wel kunnen? Wat kan ik ervan verwachten? Gaan de mensen wel willen komen?”
Je wist nooit wat het jaar kon brengen, zeker niet door corona. Maar ik ben zo blij met mijn team, Miranda Mathijs, Veronique Miguet, aan mijn zijde. Ook mijn familie en vriendinnen hebben me van dag één gesteund en in me geloofd. Dat motiveert me elke dag weer.

Julie Yans, zaakvoerder Juliecieux
Een warme openingsdag op 2 februari 2021.

Ondernemend kan je Julie zeker noemen. In haar eerste jaar wist ze niet alleen de populaire koffiezaak Twenty Two Coffee aan te trekken voor een samenwerking maar ook het wijndomein van Kitsberg. De samenwerkingen resulteerden in een heerlijke lichte koffie blend met chocoladetoetsen en een frisse witte wijn, beiden dragen ze de naam Juliecieux.

Lees ook: Na eigen koffieblend nu ook eigen wijn voor Juliecieux!

De toekomst?

Zelf zegt Julie dat de streekproducten het populairst zijn. Elke dag komen mensen haar winkel binnen om specifiek naar producten van eigen bodem te vragen.  

“En dat is ook heel goed want het zijn dan ook echt topproducten! Zoals Zoer gin, de wijnen van Kitsberg en de jenevers van Windmolders.”

Julie Yans

Julie kijkt alleszins met veel goesting naar haar tweede jaar als ondernemer.

“Ik ben als zelfstandige nog aan het groeien maar wie weet wat er binnen vijf jaar op mijn weg komt. Misschien nog een samenwerking? Zoals die met Twenty Two Coffee of Kitsberg. Wie weet alles kan! Voor nu bekijk ik het van dag tot dag. Maar ik ben gemotiveerd en heb zin in dit jaar.”

Wil je op de hoogte blijven van Juliecieux? Volg de zaak dan zeker op facebook! Klik op het bericht hieronder om direct naar de facebookpagina te gaan.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!