2 uur gratis parkeren aan LAGO. Voorstel Carl Nijssens wordt uitgevoerd.

Partners

De parking aan sportpark Haspengouw wordt betalend. De eerste twee uur zal je er gratis kunnen parkeren. Daarna betaal je 1 euro per uur. Dat maakte het Truiense stadsbestuur vanavond bekend.

Het debat rond de sportparking aan LAGO Bloesembad barste vorig jaar los. Toen kondigde burgemeester Veerle Heeren aan dat de parking betalend zou worden en dit aan een tarief van 1 euro per uur waarbij je het eerste uur gratis parkeert. Dit beleid zou na 6 maanden geΓ«valueerd worden door AGB Trupark.
De beslissing van het betalend parkeren kwam er na klachten van overlast door langparkeerders. Auto’s bleven lang op de parking aan het sportpark staan. Hierdoor moest de polyvalente zone, waar de basketbalvelden zijn, constant worden opengesteld voor auto’s.

Het was, aldus een bron binnen LAGO, altijd al de bedoeling dat de parking betalend zou worden. De infrastructuur om dit mogelijk te maken, bleef echter lang uit. Trupark bevestigde dit verhaal aan onze redactie.
De parking wordt voor de zomer betalend. Er zullen ANPR-camera’s op het terrein komen om nummerplaten te scannen. Ook zal er een systeem komen om digitaal te kunnen betalen.

2 uur gratis parkeren

Carl Nijssens kwam bij de eerste melding van het betalend parkeren al tussen. Hij stelde voor om 2 uur gratis parkeren aan te bieden in plaats van 1 uur. Nijssens redeneerde dat voor gezinnen met kinderen 1 uur gratis parkeren wel heel krap was. Tegen de tijd dat de kinderen weer helemaal droog en klaar zijn om naar huis te gaan, is al meer dan een uur verstreken. Ook sporters en sportclubs die zich na hun training nog willen douchen of die materiaal moeten verplaatsen, hebben meer tijd nodig.
Nijssens meende dat het niet aan de gebruikers van het sportpark was om de meerkost van de parking te betalen. Zij betalen immers al voor hun zwem- en sportbeurten.
Oppositiepartij Vooruit schaarde zich achter het voorstel van Nijssens. De partij vroeg recent ook aan de meerderheid om de slagbomen aan de basketzone van het sportpark te sluiten zodat langparkeerders er niet meer konden gaan staan.

Na weken van onduidelijkheid meldde het stadsbestuur vanavond via HBVL dat ze het gratis parkeren verlengen van 1 naar 2 uur. Op deze manier hopen ze ook tegemoet te komen aan de sportclubs die vragende partij waren voor een oplossing.
Het parkeerbeleid zal , zoals eerder vermeld, na 6 maanden opnieuw worden bekeken. De aangepaste tarieven moeten eerst nog worden goedgekeurd door de raad van bestuur van AGB Trupark en de gemeenteraad op 23 mei.

Andere parkings

Het is niet duidelijk of er een oplossing op de lange termijn zal komen voor bijvoorbeeld sportclubs die in LAGO evenementen organiseren en dus parkeerplaats moeten innemen.
Cultuurverenigingen hadden door de heisa rond de parkeerkosten ook gevraagd naar een oplossing voor bij hun evenementen. Hier is echter geen informatie over.


Het Truiense stadsbestuur wil via AGB Trupark een beleid ontwikkelen waarbij ze alle parkeerterreinen in Sint-Truiden zelf in handen nemen om de parkeerkosten in de binnenstad betaalbaar te houden. Op deze manier willen ze situaties zoals in Hasselt tegengaan waar het stadsbestuur weinig tot geen invloed heeft op de parkeertarieven. De parkings zijn daar immers vaak in handen van derden.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief