Beperkingen op de horeca na stijgend aantal besmettingen

Nu de zoveelste coronagolf ons treft, heeft het Overlegcomité vandaag extra maatregelen genomen. Vooral het nachtleven wordt getroffen met een verplicht sluitingsuur in de horeca.

Het zat er al even aan te komen maar vandaag besliste het Overlegcomité om extra maatregelen in te voeren om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij lijsten ze even voor je op:

 • Nachtleven voor 3 weken dicht.
  Het nachtleven wordt aan banden gelegd voor minstens 3 weken. Een grote klap voor veel discotheken, die ondertussen al hadden geïnvesteerd in sneltesten voor hun bezoekers.
 • Horeca dicht om 23 uur.
  De horeca moet zijn deuren sluiten om 23 uur. Bovendien mogen er maar maximum 6 mensen aan een tafel zitten. Het sluitingsuur geldt ook voor nachtwinkels.
 • Privé feestjes verboden… tenzij je ze thuis organiseert.
  Een zaal afhuren voor een verjaardagsfeest? Dat is de komende tijd verboden. Huwelijken en koffietafels mogen wel. Covid Safe Ticket is vereist vanaf 50 personen binnen, 100 personen buiten.


  Je mag wel een feest organiseren bij je thuis. De overheid grijpt voorlopig nog niet in in privéfeestjes.
 • Telewerken blijft verplicht voor 4 dagen in de week indien mogelijk.
 • Sportwedstrijden binnen moeten doorgaan zonder publiek. Voor wedstrijden buiten zijn er voorlopig nog geen beperkingen.
  Fitnessen zouden open mogen blijven.
Het is voorlopig even gedaan met het nachtleven.

Nog geen duidelijkheid voor het onderwijs

Al 69 scholen in Vlaanderen hebben hun deuren moeten sluiten door. Onderwijsvakbonden vragen daarom al even om scholen te sluiten en afstandsonderwijs in te voeren. Scholen zijn namelijk een van de grote broeihaarden van het virus.
De regering is echter niet geneigd om dit in te voeren.

Aantal besmettingen blijft stijgen, ook in Sint-Truiden

Op 25 november werden 97 mensen positief getest in Sint-Truiden. De voorbije drie dagen werden 248 mensen positief getest. (bron: Coronafacts)
Het Sint-Trudo ziekenhuis heeft 25 coronapatiënten opgenomen. 3 daarvan liggen op intensieve zorgen. (cijfers 25/11)

Instagram