Hond valt kind aan op Groenmarkt

Op maandagavond werd een kind van 6 aangevallen en gebeten door een hond op de Groenmarkt. Het kind werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volgens getuigen zouden de eigenaars de hond hebben losgelaten om in de fontein te kunnen spelen. Waarom het dier van 1 jaar oud plots het kind aanviel is niet bekend. De familie van het jongetje merkte op dat de hond in eerste instantie niet met agressie op hun zoon afkwam. Hij likte de jongen in het gezicht. Het kind, dat bang is voor honden, schrok weg waarna de hond in de oor en kaak van het kind beet. Het dier werd bestuurlijk in beslag genomen en overgebracht naar het dierenasiel. Hier zal een dierengedragstherapeut de hond evalueren.
Het jongetje werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij 22 hechtingen kreeg.

Loslopende honden niet toegestaan

Het is spijtig dat dit incident gebeurd kort na een communicatie van het Stadsbestuur. Via monde van waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers werd een campagne gelanceerd tegen de overlast van hondenpoep. In de campagne werd ook verwezen naar de losloopweides in ’t Speelhof en de hondenzwemvijver aan de Trudobron. In het gemeentelijk GAS-reglement staat namelijk dat honden niet mogen loslopen. Honden mogen natuurlijk wel aan de leiband wandelen, spelen en ravotten in de fonteinen op de Groenmarkt. Maar gezien het plein ook druk wordt bezocht door groepen kinderen, is waakzaamheid aangeraden.

De familie heeft nog geen klacht neergelegd tegen de eigenaars van de hond. Maar dit gaan ze wel doen. De politie stelde de nodige PV’s op.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!