Klas juf Hilde meest ondernemende klas van Vlaanderen

Een delegatie van VLAJO (Vlaamse Jonge Ondernemers) kwam vandaag langs in het Wijdeland in Brustem met een geluidsman en heel wat micro’s. Ze kwamen er de klas van Juf Hilde vastleggen. Zij werden verkozen tot de meest ondernemende klas van Vlaanderen.

Vlajo staat voor Vlaamse Jonge Ondernemers. Zij willen het ondernemerschap bij jongeren in ons land aanmoedigen en lanceren regelmatig projectoproepen. Op een van deze oproepen reageerde de klas van juf Hilde Coenen.
Hun opdracht was om een lied te verzinnen voor Doedel de dromedaris, een mascotte van Vlajo. De klas van Juf Hilde Coenen ging meteen aan de slag met de opdracht. Als freinetschool zet het Wijdeland in op zelfstandig en onderzoekend leren met respect voor elkaar maar vooral veel leerplezier.
De klas maakte niet alleen een liedje maar bouwde een heus feestje voor Doedel met zelfgemaakte pasta, versieringen en noem maar op. Dit ondernemerschap bezorgden hen de eerste prijs.

Single en een tripje naar Walibi

Vandaag 19 april kwam Vlajo langs met een geluidstechnieker. Daar werd het liedje dat de klas had gemaakt voor Doedel opgenomen. Het liedje zal op een CD worden gezet. De klas van Juf Hilde krijgt ook een tripje naar Walibi. Daar mogen ze op 14 mei de prijs van Vlajo in ontvangst nemen.
De kinderen hadden het luik en maakten echt een feestje van de opnamen. Een plezierig zicht voor de aanwezige mama’s en oma’s die naar de klas waren gekomen om te helpen bij de geluidsopname.

Bekijk hieronder wat sfeerbeelden.